Saaremaa Toidufestivali raames toimub Archebaldis uhke pidusööming koos programmiga. Tutvuge tähelepanelikult allpooltooduga ja kiirustage kohti broneerima.

 

Ja kaunite pillihelide saatel hakatakse parimatest Saaremaistest saadustest valmistatud roogasid ette kandma kuhu on mitut sorti kalleid võõramaiseid vürtse sisse segatud ja mis piduruumi lausa joovastava lõhnaga täidavad. Suppi tõstetakse savikaussidesse ja jooke valatakse peekritesse, hääled muutuvad valjemaks ja keegi juba lõkerdab vaat et väljakutsuvalt. Auravatelt vaagnatelt tõstetakse liha ja keeduseid ette. Pidusaali saabunud alkeemikut tervitatakse rõõmuhüüetega. Need vakatuvad aga peagi kui ta oma võlumaailma piduliste ette laotab ja oma imesegude kokkuvalamisega end lausa nõiakunstis süüdistada võib lasta.

Aeg on lauast tõusta ja liikuda rõskesse keldrisse, kus küünlad on vaevumärgatavalt valgustamas kahtekümmet sünget piinariista, mida Majordoomuste juhendamisel ka proovida saadakse. Ilged sajanditetagused lood mis täis verdtarretamapanevaid kannatusi on selle ruumi igapäev ja sobilikud vaid julgematele.

Kui nüüd on liigutud Archebaldi relvade ja turviste saali, siis on õigeim aeg enda vahvust oma kaasteelistele näidata – kas sead end rõngasturvisesse ja haarad õilsa mõõga või riietad end vammusesse koos kiivri ja hellebardiga on Sinu enda valik. Kõik haljas raud mis siin on vaatamiseks välja pandud on ka proovimiseks… Ja nagu selgub oli juba keskajal tuntud ka imeline segu mida mustaks püssirohuks kutsuti ning ongi aeg selle valmistamisega lähemalt tutvust teha ja proovida, kas mõõkade alt välja tõmmatud keskaegsel varspüssil ka midagi meile öelda on…

Kui piduõhtu keskaegne rännak, mis lisaks kirja pandule veelgi enamat sisaldab aga jäägu mõned asjad ka üllatuseks, hakkab otsa saama, siis liigutakse tagasi pidusaali, kus laudadel magusad koogid on ootamas, mis piduliste keeli hellitades lausa segavad just kogetud elamustest oma kaasteelistele kõnelemast.

Aga pole vaja muretseda – nii kodutee kui järgnevad elupäevad annavad selleks siiski loodetavasti küllaldaselt võimalusi…

Hind ja maksmine: 30 EUR / inimene
Kohtade arv on piiratud, osalemine tuleb broneerida ja vastav summa tasuda broneerimisel. Broneeringut on võimalik tühistada kuni 03.09.2018
Broneerimine ja lisainfo: kirss.argo@gmail.com ; mob +372 511 55 03; www.archebald.ee

Asukoht: Keskaja Elamuskeskus Archebald; Garnisoni 24, Kuressaare

Ettevõtmise korraldajad: Keskaja Elamuskeskus Archebald ja Sinu Catering

Menüü:

  • Kuninglik Rammuleem .Kanaliha, sealiha, veiseliha  ja aedviljadega pikalt keedetud puljong, serveeritud 5 erineva lisandiga ,maitsestatud ingveri, konjaki ja ürtidega
  • Vürtspoodniku veiselihapadaPunases veinis 4 tundi hautatud veiseliha ,maitsestatud küüslaugu, sibula, kaneeli, muskaadi, pipra ja nelgiga.

    Serveeritud rohelise salati ja ahjus küpsetatud juurviljadega.

  • Ingveri – rummi kirsidIngveri, mee, kaneeli ja rummiga marineeritud kirsid koos vahtu klopitud koorega